El festival de música Interludi de Calonge prepara la nit de sardanes amb la Principal

 

La Principal de La Bisbal protagonitza la nit de sardanes dels 50 anys dels Festivals de Música de Calonge Interludi.

 

El proper divendres 11 d’agost La Principal de la Bisbal serà la protagonista de la nit de sardanes dels 50 anys dels Festivals de Música de Calonge {Interludi}. La Principal de La Bisbal – Cobla oficial de la Generalitat de Catalunya i Creu de Sant Jordi - ha participat de manera constant i brillant en moltes de les edicions d’aquest festival. Una relació propiciada pels organitzadors inicials i la vinculació del compositor i instrumentista calongí, Ricard Viladesau, membre destacat de la cobla bisbalenca durant vint anys (1950-70) i qualificat per Pau Casals com a “Príncep de la tenora”.

 

 

Aquesta simbiosi continuada ha propiciat la preparació d’un concert especial per aquesta cinquantena edició amb la interpretació de composicions d’autors calongins com el mateix Ricard Viladesau, Enric Vilà i el jove Ivan Joanals. En l’apartat de sardanes per a lluïment per a solistes, cal destacar la d’Emili Juanals, “obligada” de tible, dedicada al músic calongí Jaume Esteve “En Met refilaire”. Durant el concert també s’interpretaran peces de diversos directors de La Principal de la Bisbal com Conrad Saló i Francesc Cassú. Així mateix es preveu l’estrena de dues noves composicions:  Calonge, 50 anysd’Antoni Ros Marbà i Calonge vestida de notes, de Josep Cassú (1941). Aquestes dues estrenes completaran un programa de gran nivell musical, que s’estructurarà en dues parts i que es tancarà amb la interpretació d’Esperit Calongí, de Ricard Viladesau.

 

El concert se celebrarà el divendres 11 d’agost a les 22 h. al pati d’armes del castell de Calonge i aprofitant la magnífica sonoritat d’aquest espai a l’aire lliure serà enregistrat en directe per tal d’editar posteriorment un CD commemoratiu.

 

Un cap de setmana amb dos concerts

L’actuació de La Principal de la Bisbal obrirà un cap de setmana de dues nits de música, de manera que Interludi programa per divendres 11 d’agost el concert de sardanes, i la nit pop l’endemà dissabte 12 d’agost. La nit pop estarà protagonitzada per tres bandes referents dins el panorama del pop català. La nova revelació del pop català Pavvla, la barreja de cançó tradicional i folk-rock d’El Petit de Cal Eril, i una de les bandes capdavanteres en l’escena pop indie actual i amb nou disc aquest any 2017, Mishima, que seran els encarregats de tancar la 7à edició d’{Interludi} i la 50à edició dels Festivals de Música de Calonge.

 

La programació d’aquest 50è aniversari va començar el dia 22 de juliol, amb l’actuació de l’Orquestra Camera Musicae amb 40 músics sobre l’escenari i la pianista Alba Ventura, sota la direcció del mestre Antoni Ros Marbà, un concert que es va convertir en un sentit homenatge als 80 anys de Ros Marbà i de la seva relació amb el municipi de Calonge, que va començar fa 50 anys. El jazz va ser el protagonista del concert del dia 6 d’agost, amb l’actuació de Jordi Rossy i Mike Kanan Quartet, una formació de prestigi internacional. La nit de sardanes amb La Principal de la Bisbal i la nit pop amb El Petit de Cal Eril, Pavvla i Mishima completen la programació d’enguany.