Art naïf al castell de Calonge

Fotògraf de professió però sense recursos per poder immortalitzar el que estava passant a la seva ciutat Abel Pérez va decidir tirar pel dret i amb pintura de paret i uns cartrons va pintar escenes com aquestes de la Vall dels Enginys.
El Castell de Calonge acull aquesta exposició on s'hi poden veure una quarantena d'obres de dos artistes cubans, Abel Pérez i Douglas Darnís. Les pintures pertanyen a la col·lecció privada Berini i són pintures naïf, un estil molt reconegut al Carib.
This text will be replaced
INTERVÉ: Toni Berini, activista cultural
 
L'exposició recorda l'època colonial quan comerciants i visitants van fer del port de l'Habana el més important del Carib. Aquestes decoracions mostren escenes quotidianes de costums, oficis, successos històrics i el paisatge de Cuba. Tots dos artistes han permès que quedi un arxiu en aquets cas pictòric d'aquell moment en què el comerç va saccejar Cuba. Són dos punts de vista diferent, l'un més paisatgístic, l'altre més social, d'un moment històric pels cubans.
 
Pintor autodidacta, Abelito com se'l coneixia tenia un sentit molt arrelat de la identitat i va voler deixar constància del patrimoni històric de Trinitat.  El seu treball més reconegut és la sèrie de La Vall dels Enginys, en la què va pintar cadascuna de les hisendes de La Vall amb les seves corresponents cases d’esclaus i instal·lacions sucreres.
 
L'altre artista que s'ha escollit per aquetsa mostra és Douglas un artista políticament incorrecte que narra la seva història nacional amb un toc d'humor.