Jornades de verema en família a Calonge, una activitat per conèixer el món de la viticultura

A finals d'estiu arriba el moment de recollir el raïm, fer la verema per obtenir el millor vi de l'Empordà. A Calonge ho celebren amb un bon grapat d'activitats que volen descobrir el món de la viticultura a tota la família. Es tracta d'una jornada on s'ensenya tot el procés per crear un bon vi i conèixer el món de la verema. El Mas Ponsjoan de Calonge fa molt temps que organitza aquesta activitat

This text will be replaced

Intervé: Manel Comas, pagès "Mas Ponsjoan"

 En Manel Comas, propietari del mas Ponsjoan de Calonge ha estat ensenyant durant tot el matí del diumenge el procés d'elaboració del vi. Una desena de famílies han participat en la jornada de verema en família que s'organitza durant un cap de setmana en diversos masos del municipi calongí. El diumenge toca al mas Ponsjoan que de fet va ser el primer a idear aquesta jornada. Fa molts anys que ja ho feien pel seu compte.
 
Les famílies han estat recollint raïm,l'han premsat i n'han pogut tastar el mos. El mas també ha organitzat un taller d'empeltada per intentar transmetre la verema més tradicional, la de tota la vida.
 
Aquestes terres formen part de la Conca del Tinar, un espai que els pagesos de Calonge han dedicat des de fa molts anys a les vinyes. Aquestes es veuen aïllades de la resta de l'Empordà i per això reivindiquen en aquestes jornades la seva existència, la seva manera de treballar d'estil manual i la venda directa amb el comprador. L'activitat s'acaba al migdia amb un dinar de pagès i tastant el resultat de la feina feta.