L'Amic rosat de Clos d'Agon, guardonat als Premis Vinari

L'Amic rosat del 2016 dels cellers Clos d'Agon ha estat escollit com a segon millor vi rosat de Catalunya. D'aquesta forma la marca baixa un escaló respecte l'any passat, en què va aconseguir l'or, però es manté en el podi consolidant el producte i erigint-se com l'únic premiat del Baix Empordà.
This text will be replaced
El guardó rebut correspon als premis Vinari que organitza el diari vadevi.cat i que des del 2013 fa una tria anual dels millors vins i escumosos del país amb l'objectiu d'orientar els consumidors sobre els productes locals i els seus matisos. Enguany han estat premiats una vintena de vins empordanesos. 
 
Els trets que han fet l'Amic rosat un vi diferencial són que es tracta d'un vi llaminer i afruitat amb pinzellades de fruits vermells que recorda al vi blanc per la seva suavitat. Es tracta d'un vi molt fresc ideal per situacions de calor però que ens pot acompanyar en qualsevol ocasió pel seu caràcter distès i una acidesa subtil que el fa fàcil de beure. 
 
La seva base és de garnatxa negra i des de la bodega el produieixen també en les varietats blanca i negra. 
 
Clos d'Agon, situat darrere l'altiplà de Calonge al bell mig de les Gavarres, està format d'una banda pel celler pròpiament dit i de l'altra per una antiga masia de més de 350 anys d'història. A les seves vinyes, s'hi cultuven les varietats negres de Syrah, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon  i Petit Verdot i les blanques de Viognier, Marsanne y Roussane.