Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Una quarantena de persones ocupen diversos pisos d'un edifici de Sant Antoni

Una quarantena de persones han ocupat diversos pisos d'un bloc de Sant Antoni de Calonge.

This text will be replaced

Es tracta d'un edifici de nova construcció situat a l'Avinguda Catalunya on la majoria de les vivendes estaven buides. Aquest fet ha provocat l'alarma dels pocs lloguaters i propietaris que hi havia fins al punt que alguns d'ells estan abandonant els seus pisos denunciant inseguretat.

Els fets es remunten a finals de l'any passat quan es van embargar els pisos i els operaris van buidar tot el mobiliari del seu interior. Aquest fet va deixar les portes d'aquestes vivendes obertes fet que van aprofitar els ocupants per establir-s'hi.

Famílies en situació precària

La majoria són catalans d'origen immigrant que asseguren viuen en una situació precària. Molts d'ells expliquen que porten diversos anys a Catalunya però que el canvi de la situació econòmica a partir del 2008 els va deixar sense casa ni feina. Ara no troben ningú que els vulgui fer un lloguer assequible per la qual cosa han optat per entrar en aquestes vivendes.

La majoria són famílies amb més d'un fill petit que reclama solucions a l'administració. Neguen haver fet cap destrossa ni robatori i demanen que se'ls deixi pagar un lloguer assequible.

Alguns llogaters marxen per por

Ben diferent ho euen els lloguaters i propietaris de l'edifici que viuen amb pànic el desembarcament dels seus nous veïns. De fet asseguren que aquesta setmana ho han viscut com una autèntica invasió amb cada cop més gent entrant a les vivendes. Denuncien inseguretat, robatoris i instal·lacions precàries d'aigua i llum per dotar de subministraments les vivendes ocupades. Televisió Costa Brava ha pogut comprovar com algun d'aquests veïns ha optat per abandonar el seu pis.

Els llogaters i propietaris lamenten la seva sensació d'abandonament i pel que fa als ocupants encara no s'han posat en contacte amb l'Ajuntament però han assegurat que s'estan organitzant per fer-ho aviat. El consistori hi està al darrere però no té competències per fer-los fora.