Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Destapada una trama vinculada a l'ocupació d'un bloc de pisos de Sant Antoni

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han destapat una trama vinculada a l'edifici ocupat de Sant Antoni de Calonge. Divendres passat es van detenir 3 persones que haurien venut les claus dels pisos a immigrants sense recursos argumentant que aquests eren del banc i l'operació era legal. 
This text will be replaced
 
Segons fonts policials, els pressumptes estafadors cobraven a les famílies un pagament inicial de 350 euros i després una mensualitat de 100 euros més. 
 
Un dels tres detinguts per l'operació regenta un bar proper al bloc de pisos, on s'hi va localitzar una llibreta amb una relació dels immobles ocupats, cocaïna i 6.000 euros en efectiu en diversos amagatalls. 
 
Durant aquest cap de setmana, 8 dels ocupants han tornat les claus manifestant que es sentien estafats i han desallotjat els immobles. 
 
La ocupació d'un bloc de pisos de Sant Antoni de Calonge es va destapar dues setmanes enrere quan alguns veïns de l'edifici van donar l'alarma. Segons va poder saber Televisió Costa Brava, la majoria eren famílies d'immigrants que feia anys que residien a Catalunya i s'havien quedat sense feina arran de la crisi. 
 
La setmana passada, l'ajuntament de Calonge-Sant Antoni avançava que almenys la meitat dels ocupes cobrava ajudes socials per l'habitatge, i que la policia investigava una possible trama organitzada que aquest divendres finalment es va destapar. 
 
Els tres detinguts pel cas van sortir amb llibertat amb càrrecs aquest diumenge i a partir d'aquí la policia seguirà investigant.
 
L'ajuntament de Calonge-Sant Antoni ha reiterat que, com fins ara, els serveis socials resten a disposició de tots els qui ho necessitin.