Calonge i La Bisbal: Les darrers rues del Carnaval al Baix Empordà

El Carnaval a la Costa Brava és mort? No tot. A dos indrets encara és ben viu, tant que el Rei Carnestoltes encara ha de presidir la seva rua. El primer d'aquests irreductibles és Calonge.

This text will be replaced

El poble celebra diumenge a la seva tradicional rua de carrosses i comparses amb una previsió de més de 60 colles. La Rua Calongina és ben apreciada per les colles perquè després d'aquesta si que ja poden desar les disfresses fins l'any que ve, o si en tenen moltes ganes com a mínim fins a l'estiu, quan hi ha les rues sota la calor.

La Colla els Bandarres, una colla molt jove i amb una història de quatre anys, serà l'encarregada de presidir la rua com a Carnestoltes per primera vegada. Arriben forts i amb ganes de no deixar indiferents a ningú. És, lògicament, la seva rua preferida, perquè la fan a casa. El poble espera la desfilada d'unes 5.000 persones a partir de les 4 de la tarda i fins a les 9 del vespre.

Dimecres de la setmana vinent, canviant la tradició de fer-ho dimarts com fins ara, es farà l'enterrament de la sardina.

La Bisbal

També hi haurà rua a la capital de comarca, La Bisbal. La rua començarà a les 4 de la tarda del carrer sis d'octubre i s'acabarà al Passeig Marimon Asprer. Enguany la rua bisbalenca arriba al seu novè aniversari amb una trentena de colles participants.

Fora de la comarca també hi ha rues a Caldes de Malavella o Llagostera entre d'altres. De nou, i malgrat els enterraments de la sardina que hem viscut aquesta setmana, un cap de setmana ben

Notícies relacionades

Rua del Carnaval de Sant Antoni

Entrevista del Carnaval de Calonge