Soler (CiU) repetirà d'alcalde de Calonge-Sant Antoni però canvia de socis i suma amb PSC i PP

Jordi Soler repetirà com alcalde de Calonge-Sant Antoni però canviarà de socis. CiU, PSC i PP han signat un acord tripartit que permetrà a l'actual batlle revalidar el seu lloc i enviarà els fins ara socis seus d'ERC a l'oposició.

This text will be replaced

El cap de llista de CiU va destacar en una roda de premsa que el pacte és inclusiu i que ha posat el municipi per damunt de les sigles.

Malestar insinuat amb ERC

Soler va insinuar cert malestar amb ERC, a qui ha aïllat a l'oposició i a qui tanca la porta a entrar al govern. L'alcaldable de CiU va admetre que amb el partit que lidera Martí Fonalleras s'ha fet un bon tàndem però que la campanya electoral republicana, amb crítiques a la gestió de l'alcalde i els contactes amb PSC i Avancem per fer un bloc d'esquerres han passat factura.

El PSC va justificar el seu acord amb qui fins ara era el seu adversari polític perquè podrà gestionar àrees lligades a la promoció econòmica, un dels elements forts del programa electoral socialista.

El portaveu del PP, Joan Pons, per la seva banda, va fer referència al fet que ha aconseguit l'objectiu ansiat d'entrar al govern.

Porta oberta a CCSA i Avancem, que declina sumar-s'hi

A l'espera de repartir el cartipàs, l'acord segueix obert a CCSA i Avancem. El partit de David Llensa es mostraria obert a explorar vies d'acord, mentre que la formació d'Elisenda Pérez no és partidària d'incloure's en un acord que considera 'antinatural' i ja ha rebutjat, a través d'una piulada, entrar a l'equip que liderarà 4 anys més Jordi Soler.

CiU va guanyar les eleccions amb 6 regidors però frec a ferc amb ERC, que en va treure 5. Avancem i el PSC en van treure 2, amb més vots pel socialisme sobiranista, i PP i CCSA 1.

Notícies relacionades

L'AMI demana que els regidors prometin el càrrec fent referència al seu compromís amb la independència (04-06-2015)

Si el vot en blanc fos un partit no hagués tret cap regidor (28-05-2015)

CiU i ERC es disputen el Consell Comarcal a no ser que pactin entre si (27-05-2015)

ERC guanya les eleccions al Baix Empordà (25-05-2015)

Sorpresa a Palamós i alcaldies a mercè dels pactes (25-05-2015)

CiU i ERC es reparteixen el poder en pobles petits (25-05-2015)

Com es reparteixen els regidors? El funcionament de la llei d'Hondt (25-05-2015)