Moviments de sorra a la platja de Sant Antoni a les portes de l'estiu

Aquesta és la imatge que presenta la platja de Sant Antoni aquests dies. Màquines de gran tonelatge treballen en el moviment de sorra per tal de tenir les platges a punt pel cap de setmana del 20 de juny.
Els treballas que han començat aquesta setmana i s'allargaran fins dimarts de la setmana que ve permetran traslladar l'excés de sorra de la platja de Sant Antoni, entre la plaça Catalunya i la desembocadura de la riera de Calonge, fins a les zones de l'espigó del Mig i de l'Amistat. És una actuació finançada pel Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient i l'Ajuntament de Calonge reconeix que arriba molt tard, ja entrada la temporada turística.
 
This text will be replaced
 
Dimarts acabaran els treballs de moviments de sorra i l'Ajuntament s'encarregarà del llaurat de les platges per deixar-les en les millors condicions. Tot i que aquestes obres no agraden perquè es penja el cartell de 'platja tancada' a les portes de l'estiu des de l'Ajuntament demanen saber fer la volta a la qüestió i ser conscients de la millora que suposarà.
 
En total es mouran uns 3.000 metres cúbics de sorra. Es volteja la sorra i es llaura a una profunditat de 40 centímetres per tal d'exposar al sol les zones més profundes i amb l'assecatge de la sorra es genera un fungicida natural sanejant la platja.