Calonge-Sant Antoni celebra una jornada esportiva solidària contra l'atàxia de Friedreich

Calonge-Sant Antoni ha organitzat una jornada esportiva solidària contra l'Atàxia de Friedreich. Per segon any consecutiu Sant Antoni viurà una jornada per lluitar contra aquesta malaltia que pateix una veïna de Calonge.
 
This text will be replaced
 
Una travessa nedant, una milla urbana, una cursa de 5 quilòmetres i una caminada de 8 és la proposta de la Jornada Esportiva Solidària que tindrà lloc el proper dissabte 8 d'agost. 
 
Des de l'Ajuntament de Calonge preveuen que aquest any puguin participar-hi un miler de persones i incrementar així la recaptació aconseguida l'any passat.
 
La jornada començarà a les 9 del matí amb la travessa que sortirà de Torre Valentina per arribar fins a la platja de Sant Antoni i seguirà a les 18h de la tarda amb la milla urbana pel passeig Josep Mundet. A les 9 de la nit tindrà lloc la marxa de 8 quilòmetres i a 2/4 de 10 la cursa de 5. Les inscripcions a la jornada inclouen una aportació solidària de 2€ que se sumaran als 25.000 que falten per aconseguir el finançament per començar els assajos d'una medicació amb ratolins que ha d'acabar funcionant amb humans.
 
L'atleta Adel Mechaal veí de Calonge també serà present a la cursa, igual que ho va ser els anys passats, ja que creu que córrer a casa és quelcom molt especial i més si corre per una bona causa.
 
L'atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la mèdul·la espinal i del cerebel provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. La Mireia Gómez, pacient d'atàxia i veïna de Calonge, lluita contra aquesta malaltia acompanyada de l'Ajuntament de Calonge.