Sant Antoni tasta el 'Sidral Mundet'

Un segle després de la seva creació, els santantoniencs han tastat el producte que ha portat el nom de la seva població a les Amèriques. Sant Antoni va destapar diverses ampolles del conegut internacionalment 'Sidral Mundet'.
 
 
Tot i que va ser creada a Mèxic, aquesta gasosa carbonatada amb gust a poma té els seus orígens en mans catalanes. L'ideòleg d'aquesta beguda va ser Artur Mundet, un calongí que se'n va anar a fer les Amèriques i va aixexar en terres mexicanes una indústria de suro que va anar ampliant fins a convertir-se en una marca pròpia de begudes.
 
Durant el darrer segle s'ha sentit a parlar en milers d'ocasions del Sidral Mundet però no ha estat fins ara que s'ha donat a tastar. Una beguda que avui és de propietat de l'empresa Coca-Cola. Si bé l'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni ja van presentar fa uns mesos el llibre sobre la biografia d'Artur Mundet escrita per Albert Vilar, ara s'ha fet un pas més amb el tastet de la famosa gasosa. La presentació i tast va tenir com a convidada un dels 29 besnéts de Mundet. Macu Melgarejo té records ben clars del seu besavi però considera que el que ens cal tenir present és el seu llegat.
 
Després d'un centenar d'anys d'èxits, el Sidral Mundet s'ha servit a la terra dels orígens del seu pare.