La jornada esportiva solidària contra l'atàxia de Friedrich de Sant Antoni recapta 1.686 euros

Foto: Ajuntament de Calonge-Sant Antoni

La jornada esportiva solidària que es va celebrar el passat 6 d'agost a Sant Antoni va recaptar 1.686 euros per lluitar contra l'Atàxia de Friedrich.

Aquesta activitat, on hi van participar 780 persones, es va organitzar en 4 proves diferents, i va començar a les 9 h del matí  amb la travessa de natació per la badia de Sant Antoni, una prova que començava a Torre Valentina i arribava a la platja de Sant Antoni en la que van partipar 164 persones.

La diada va continuar a les 18 h amb la Milla Urbana pel passeig Josep Mundet en la qual van partipar 210 persones. A les 21 h començava la caminada nocturna de 8 km amb 166 participants i la diada acabava amb els 5Km Night Run amb un total de 240 participants.

Segona edició

Aquesta segona edició de la jornada esportiva solidària tenia com a objectiu captar fons per a poder finançar la investigació per lluitar contra l’Atàxia de Friederich, una malatia poc comuna que pateix una veïna de Calonge, la Mireia Gomez.

Del preu de les inscripcions a les diverses activitats es van destianr 2 € a aquesta causa solidària 2€ i finalment es van aconseguir recaptar 1560 , als quals s’hi han sumat 126 € per part de l’organització i que ara l’alcalde de Calonge, Jordi Soler,  ha entregat a la fundació Stop-FA, que gestiona el micromecentatge  per finançar el projecte d’investigació per lluitar contra l’Atàxia de Friedreich.

Una malaltia poc comuna

L’Atàxia de Friedreich és una malaltia neurogegenerativa que es comença a desenvolupar entre els 5 i es 15 anys d’edat. Ara la investigació que hi ha en marxa per trobar una cura a aquesta malaltia té com a objectiu generar uns virus modificats genèticament (virus adenoassociats) que, introduïts a les neurones, aconsegueixin que la frataxina es produeixi de manera normal i ha de permetre aturar els simptomes d’aquesta malaltia.

El projecte està liderat pel doctor Antoni Matilla, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i compta amb la participació d’un equip de la Universitat Autònoma de Barcelona, liderat pel doctor Miguel Chillón, investigador ICREA del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB i del Centre de Biotecnologia Animal i de Teràpia Gènica (CBATEG), que s’encarregarà de la fabricació d’aquests virus.

La investigació s’iniciarà amb ratolins i es preveu que, abans de 5 anys, es facin els assajos clínics en humans. Aquest tractament es preveu que comporti una important millora de la qualitat de vida en les persones que tenen la malaltia avançada, i que eviti el desenvolupament de la patologia en aquelles altres persones a les quals s’acabi de diagnosticar.

Notícies relacionades

Calonge-Sant Antoni celebra una jornada esportiva contra l'atàxia de Friedrich