Calonge impulsa un llistat de ciutadans que vulgui acollir refugiats

Calonge-Sant Antoni ja han començat a recollir les dades de diversos ciutadans del municipi que estan disposats a acollir refugiats provinents de Síria. L'Ajuntament coordina la creació d'aquest llistat de calongins que una vegada tot tramitat podrien tenir a casa seva persones que han fugit de Síria en busca d'un nou futur. 
This text will be replaced
Davant la situació de conflicte del país sirià, la població baixempordanesa es va posar en contacte amb la Generalitat per quin havia de ser el procediment per acollir aquests ciutadans. Des del govern català els van informar que aquestes competències són de l'Estat però que els ajuntaments poden assumir la tasca de recollir les dades de tot aquell que vulgui convertir-se en casa acollidora de refugiat de guerra.
 
En aquest sentit, l'ajuntament calongí també ha dedicit impulsar i participar en les propostes conjuntes que puguin sorgir d'administracions com la Generalitat, entitats municipalistes o altres institucions. A dia d'avui ja hi ha dos ciutadans que s'han ofert i s'està a l'espera que el llistat creixi durant els propers dies.