Enòlegs de Calonge asseguren que aquesta serà una bona anyada pel vi

Els enòlegs de Calonge asseguren que aquesta serà una bona anyada pel vi. La poca pluja d'aquest estiu i les temperatures un xic elevades han estat propenses perquè aquest raïm 
que acabarà dins l'ampolla, ho faci amb una qualitat excel·lent. 
 
This text will be replaced
 
Des del celler Mas Gil, Clos d'Agon, de Calonge veuen clar que amb la sequera de l'estiu i la pluja de les dues setmanes d'agost els raïms han pogut créixer en la mesura justa i del tot sans. 
 
Com moltes altres explotacions de la zona vitivinícola de l'Empordà, el Clos d'Agon va començar la verema l'última setmana d'agost i aquesta setmana vinent ja tindran tot el raïm recollit. El fet que enguany la verema s'hagi accelerat i hagi durant menys d'un mes és cosa del temps, com que hi ha hagut sequera el procés ha començat abans i acabarà abans.
 
El vi sempre segueix el mateix procés, una vegada feta la verema, se separa la pallofa del raïm i aquest un cop net es deixa dins les bótes de vi on començarà a fermentar i al cap de poques setmanes el vi ja estarà llest per reposar el temps que els enòlegs creguin necessari.
 
El celler Mas Gil del Clos d'Agon de Calonge elabora vi de DO Catalunya i DO Empordà. Són un total de 42 hectàrees de les quals aproximadament 15 estan plantades de vinya. El Clos d'Agon que fa vi, tant blanc com negre, és conegut arreu del país i l'any 2006, el vi blanc Clos d'Agon va ser nomenat el millor vi blanc d'Espanya per la revista Wine Advocat.