Calonge-Sant Antoni rebutja promocionar-se com a municipi gay-friendly

Calonge-Sant Antoni no es promocionarà com a municipi Gay-Friendly. El ple va rebutjar amb els vots de CiU, PSC, PP i CSA una moció d'ERC que va rebre el suport d'Avancem.

El text dels republicans reclamava que l'Ajuntament es comprometés a treballar per promocionar el turisme gay i a penjar la bandera tricolor en un lloc destacat de l'Ajuntament. Pel principal partit de l'oposició calongina cal que l'administració local treballi no només pensant en les rèdits econòmics d'aquest tipus de turisme, sinó també en els beneficis socials que té promocionar una societat tolerant amb les diversitats afectives.

Els partits de l'equip de govern van rebutjar la moció, no perquè estiguin en contra de la seva essència, respectar les diferents formes d'estimar, sinó per qüestions que podríem dir tècniques. En primer lloc argumenten que la marca Gay-Friendly com a tal no existeix.

En segon lloc que cap privat ha reclamat la promoció d'aquest tipus de turisme ni els té entre els seus mercats prioritaris. I per tant, i en tercer lloc, es considera que promocionar el municipi amb aquesta etiqueta si cap particular ofereix aquesta oferta és fer publicitat enganyosa.

Incrementar ajudes socials i a les entitats

Aquesta no va ser la única moció que va enfrontar govern i oposició. ERC va presentar 3 textos més que també van ser rebutjats. Un primer reclamant que s'augmentin un 15% les ajudes a les entitats i que per tan tornin als nivells de 2008. Una segona que es recuperin les ajudes a la compra de llibres de text. I una tercera per incrementar les ajudes socials.

El Tetrapartit que governa va votar-hi en contra per no posar-se obligacions d'entrada a uns pressupostos del 2016 que actualment estan elaborant. L'alcalde Jordi Soler va considerar oportunista les mocions d'ERC, un partit, va recordar, que va ser el seu soci durant 4 anys i que mai li havia reclamat fer res similar.

Soler va defensar que tot i les retallades cap associació ha deixat de fer la seva feina, que no hi ha cap nen sense llibres de text i que les necessitats socials es tracten individualment sense deixar ningú desatès.

Allà on l'equip de govern va votar dividit va ser en la demanda, també d'ERC, d'identificar les entrades i sortides de Calonge i Sant Antoni com a municipi adherit a l'AMI. Una proposta subjecte a la disponibilitat pressupostària i que va tenir el suport de CiU, ERC i Avancem i els vots en contra de PSC i PP.

Les retribucions de la Mancomunitat qüestionats

En un altre ordre de coses Avancem va preguntar per les retribucions de la Mancomunitat i va qüestionar-los, un prec que l'alcalde Jordi Soler va considerar demagògic. Va dir que les retribucions s'ajusten a la feina i responsabilitats d'aquest òrgan.