Calonge rep una trentena de veïns de la població agermanada d'Otívar

Milers de quilòmetres separen Calonge de la població andalusa d'Otívar, però la distància s'escurça quan parlem dels estrets lligams que els uneixen.
This text will be replaced
La relació entre ambdos municipis, de fet, es remunta als anys 50 i 60 del segle passat, quan Calonge va rebre una important afluència d'immigrants provinents d'Otívar que van establir la seva residència al municipi baixempordanès.
 
Aquí trobaríem l'origen de l'agermanament que van segellar fa nou anys les dues poblacions amb la intenció de mantenir ben vius i promoure els llaços d'amistat. Cada dos anys calongis i "otivareños" comparteixen diversos dies junts. Enguany ha estat el torn que els andalusos viatgessin fins al Baix Empordà on els esperaven molts dels seus compatriotes i una població entregada a fer-los sentir com a casa.
 
El pati del Cercle Calongrí va ser el punt de reunió entre tots plegats. Una vetllada amenitzada amb música que va servir per posar-se al dia.
 
Avui són encara 2.000 les persones que van néixer a Otívar i que viuen a Calonge  o que són descendents de famílies d'aquesta població de Granada. 
 
De cara a l'any que ve que l'agermanament complirà 10 anys els dos ajuntaments ja treballen per fer una bona celebració.