Calonge vol esdevenir capital del vi al Baix Empordà

Calonge vol esdevenir la capital del Vi al Baix Empordà per tradició, les diferents maneres d'elaboració del vi que conviuen al municipi i per l'arrelament social d'aquesta activitat.
This text will be replaced
 
El millor aparador d'aquesta voluntat es la Festa del Vi Nou i les Jornades de Portes Obertes als Masos de Calonge que, des de fa més d'una dècada, es celebren durant la primera quinzena de novembre amb multitud d'activitats de promoció del vi calongí i de la seva història.
 
Enguany, s'han programat una cinquantena de propostes per a tota la família que van des de tallers d'aixafar raïms fins a tast de vins, concerts, una concurs de cuina, un concurs de xoco escultures, un mercat de parades relacionades amb el món del vi o l'encetada de les botes i el pregó que ha anat a càrrec d'Oriol Serra, enòfil, blogger, escriptor, restaurador, importador de vins i veí de Calonge des de fa molts anys.
 
La Festa del Vi Nou es fa coincidir amb la Festa Major de Sant Martí.
 
Aquest cap de setmana hi hauran xerrades, jornades de portes obertes als masos, una caminada nocturna, tastos de vins, ball i altres activitats que clouran la programació d'aquest any.