L'estiuet de Sant Martí ens acompanyarà fins a finals de setmana

L'estiuet de Sant Martí ja ens acompanya i ha decidit quedar-se fins a finals de setmana. L'anticicló que hi ha al damunt de Catalunya fa que aquests siguin dies de més calor del que és habitual durant la tardor.
Les altes pressions fan que arribin les boires baixes que de bon mati són presents arreu del territori. Quan s'esvaeix la boira s'aixeca el dia i el mercuri s'enfila amb ganes.
 
This text will be replaced
 
Aquest cap de setmana la gent ha gaudit de la platja, les terrasses, les excursions i els passejos. Les temperatures màximes superiors a 20 graus ens han obligat a deixar la jaqueta i recuperar la roba de mig temps. Així de ple estava el passeig marítim de Sant Antoni dissabte. Si normalment ja és un indret de tràsit de persones que gaudeixen fent esport i fent salut, el bon temps a convidat a que molta més gent s'hi animés. 
 
Aquest dilluns a la Costa Brava Centre s'han registrat màximes de 23 graus que poden ser fins i tot una mica més elevades de cara a dimecres, dia de Sant Martí. Les mínimes seran d'uns 11 graus al Baix Empordà.
 
Precisament és pels voltants de l'11 de novembre quan anualment té lloc aquest fenòmen meteorològic de l'estiuet de Sant Martí, uns dies d'una calor més exagerada respecte els dies anteriors. La llegenda explica que Martí que era un militar de l'exèrcit romà anava a lluitar en un dia de neu i fred. De camí a la lluita va auxiliar un captaire que demanava ajuda i amb aquest gest va acabar amb la neu i amb la fred. 
Aquests dies el contrast tèrmic serà més accentuat que durant el cap de setmana. Els núvols baixos faran que ens llevem amb boires i fresca i que al migdia tinguem un temps del tot primaveral.
 
La fred, el vent i la humitat que acompanyen els mesos de tardor i hivern ens deixen respirar uns dies que cal assaborir perquè l'estiuet és molt curt i els dies de fresca es faran molt llargs.