El vi de pagès: una manera de fer, una manera de viure

Com mana la tradició és pels vols de Sant Martí quan s'enceta la bóta de vi. Com a bona terra vitivinícola Calonge celebra aquesta festa amb la popular fira del vi nou que va tenir lloc la setmana passada i a la que aquest cap de setmana s'hi ha sumat la festa del vi de pagès.
Amb l'objectiu de donar a conèixer aquest producte natural, explicar els seus beneficis i promoure una manera de fer tradicional alguns masos de Calonge han obert les seves portes per mostrar com fan aquest vi de pagès. Una ampolla d'aquest vi no es pot entendre sense conèixer quina vida hi ha al seu darrere. A Calonge el vi de pagès va associat a una manera de viure que aquest cap de setmana han volgut promocionar.
 
This text will be replaced
 
En Martí ha heredat de la seva família la passió per aquesta manera de fer i de viure. Ell és el relleu perquè a Can Ponsjoan se segueixi fent vi com abans. L'explotació de la finca, amb les vinyes però també treballant l'agricultura és una tasca familiar. Qui vol un vi natural sap on trobar-lo.
 
El cap de setmana del vi de pagès s'ha complementat amb una xerrada sobre herbes, remeis, vi i bruixeria a càrrec de l'herbolària Dolors Freixas. També s'ha fet l'habitual excursió pels voltants de Calonge, aquesta vegada per conèixer en un recorregut de 8km les Fonts-Brugueres.