Calonge-Sant Antoni engega ajudes per un lloguer social i segur

L'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni engegarà un programa de lloguer social per a joves de fins a 35 anys i segur pels propietaris.

This text will be replaced

El ple d'aquest dimarts va aprovar les bases reguladores d'una iniciativa que vol donar oportunitats als joves perquè es quedin al municipi ja que molts han marxat en no tenir ni feina ni tampoc possibilitats d'emancipar-se.

255 menors de 35 anys 'exiliats'

Aquesta iniciativa forma part de les polítiques d'habitatge del govern municipal que vol obrir una Oficina Municipal d'Habitatge a principis d'any. El consistori té calculat l'èxode d'uns 255 menors de 30 anys per problemes laborals o d'habitatge.

Amb l'ajuda aprovada en el ple, limitada a 450 euros, es vol revertir aquesta situació i al mateix temps donar tranquil·litat als propietaris que cobraran els lloguers i per tant incentivar-los perquè posin els seus pisos a la borsa d'habitatge.

L'equip de Govern i ERC van votar a favor de la iniciativa mentre que Avancem es va abstenir en trobar-la un acte de propaganda sense contingut real.

Suport a la moció independendentista del Parlament

En un altre ordre de coses el ple va aprovar una moció de suport a la Declaració d'inici del procés d'independència aprovada al Parlament de Catalunya amb els vots de JxSi i CUP. Hi van donar suport els grups de CiU, ERC, Avancem i CCSA. El PP i el PSC hi van votar en contra.

Abans d'acabar el plenari es va fer el sorteig dels membres que aniran a les meses electorals el proper 20D. Uns noms que ja es poden consultar i que es van sortejar via informàtica.