El pressupost de Calonge per l'any vinent creix un 6'26%

La segona fase de les obres del Castell de Calonge, la primera fase de reforma d'El Collet, un nou espai d’emprenedors al Palau Firal de Sant Antoni o l'increment del pressupost de les diferents àrees municipals són les principals inversions del pressupost de Calonge de l'any vinent.

This text will be replaced

El pressupost ha tirat endavant en un ple, aquest dimarts al vespre, amb el suport del govern de Convergència, PSC, Compromís i Partit Popular, i des de l'oposició, l'abstenció d'Esquerra Republicana de Catalunya i el vots en contra d'Avancem.

Uns comptes que se situen per damunt dels 19.433.000 euros i creien més d'un 6'26% respecte el pressupost d'aquest 2015. En total, les inversions s'enfilen fins als 900.000 euros, un 33% més que enguany.

La segona fase de rehabilitació del Castell costaran 200.000 euros i es solaparan amb les obres de la primera fase que s'acabaran a començament de l'any vinent.

D'altra banda, el nou espai d'emprenedoria del Palau Firal de Sant Antoni acollirà un viver d'empreses i altres serveis destinats als emprenedors.

I del capítol d'inversions també cal remarcar les actuacions a la via pública, edificis municipals o la Policia Local.

Un altre aspecte important del pressupost la rebaixa sostinguda de l'endeutament que entre els anys 2011 i l'any vinent ha passat del 94% a una previsió d'arribar al 41'6%.

La previsió del consistori es que l'endeutament continuï baixant en els propers anys per situar-se l'any 2018 al voltant del 27%.