Sant Antoni celebra la XVI edició de la mostra de pessebres

 
La tradició dels pessebres per Nadal és quelcom que es remunta molts segles enrere i a Sant Antoni de Calonge ja fa setze anys que se celebra la mostra de pessebres a la Sala Marsala de la població.
 
This text will be replaced
 
Des del Pont de la Constitució fins el dia 31 de gener, un any més els amants dels pessebres poden passejar per la Sala Marsala de Sant Antoni per contemplar tots i cadascun dels detalls que amaguen aquestes treballades obres d'art. 
 
Per fer aquestes composicions han calgut uns dos mesos de feina. Pensar la idea, fer novetats respecte l'any anterior i col·locar els diferents personatges del pessebre és com un joc pels artistes que exposen a la sala i que poden arribar a fer pessebres de tot tipus. El nen Jesús, Maria i Josep, els tres reis i el caganer són alguns dels personatges que mai falten al pessebre però any rere any venen acompanyats de nous personatges o nous paisatges.
 
Els artistes locals que exposen els seus pessebres a Sant Antoni cada any estudien la manera de fer-los diferents per això podem trobar des dels paisatges més típics com els de muntantya, fins a paisatges mariners amb platja i mar o, fins i tot, el desert o la selva.
 
La sorra, les pedres, la molsa i el suro i també l'aigua són els materials més tradicionals a l'hora d'elaborar-lo però la imaginació pot portar-nos a veure resultats tant originals com aquest pessebre de l'escola La Sínia de Sant Antoni.
 
La qualitat que té la mostra de pessebres de Sant Antoni fa que cada any passin un total de 3.000 persones a visitar aquestes obres d'art.