El castell es reobrirà per Setmana Santa

El castell de Calonge es reobrirà per Setmana Santa. A finals de mes es té previst que s'enllesteixi la primera fase de les obres que van començar fa un any. Aquesta primera fase haurà conclòs amb totes les millores a la planta baixa i primer pis. 
This text will be replaced
Les reformes han suposat la creació d'un nucli de comunicació per posar el castell a l'ús públic i de tots els serveis auxiliars. S'han aixecat unes escales que donen al pati d'armes del castell i que permeten accés a la primera planta o superiors. I al costat de les voltes s'hi ha constuït una escala d'obra i una altra de ferro que va acompanyades d'un ascensor per arribar a totes les estances del castell.
 
La primera planta que també s'entrena en una setmana ha convertit aquest pis en cinc sales totalment equipades per acollir exposicions, congressos o quasevol activitat que s'hi vulgui celebrar i la millora de les connexions en el sí de l'equipament.
 
Tot i que s'esperarà a l'estiu per fer la inauguració oficial, es té previst que sigui just abans de Setmana Santa quan s'obrin les portes del castell als ciutadans amb la celebració d'una subhasta d'art.
 
Les obres de la segona planta es posaran a licitació de seguida que acabin les actuals. Es preveu que en els propers mesos també es tiri endavant la museïtzació de l'ecomuseu, aquest centre d'interpretació del massís de les Gavarres únic a la zona.