Calonge-Sant Antoni urgeix als bancs la posada en lloguer social de 45 vivendes buides

L'Ajuntment de Calonge-Sant Antoni urgeix la posada en lloguer social de 45 vivendes buides del Municipi als seus propietaris.  Són habitatges propietat de bancs o grans tenidors de vivendes i que porten dos anys o més buits. 

This text will be replaced

El consistori ha detectat més de 200 habitatges buits al municipi dels quals aquests 45 compleixen les condicions que marca la llei contra la pobresa energètica i l'Emergència Habitacional per exigir un lloguer forçós. Ara, l'Ajuntament vol analitzar la radiografia d'aquests habitatges buits i crear un fons social de vivendes.

Des de l'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni identifiquen tres problemes principals en matèria d'habitatge: L'ocupació de pisos, la fuga de joves per manca de possibiliitats de tenir vivenda i la presència de pisos permanentment buits propietat de bancs.  Uns problemes que es volen solucionar amb la recent posada en marxa de l'Oficina Municipal d'Habitatge.

20 famílies en risc habitacional

Actualment els serveis socials tenen detectades 20 famílies en risc habitacional, i per això vol enllestir la feina amb els bancs.  El regidor d'habitatge, Arturo Prades, ha revelat que al municpi hi ha tres edificis sencers buits propietat d'una sola entitat bancària i ha lamentat les dificultats que hi ha per arribar a parlar amb la persona o persones que tenen capacitat de decisió real en aquestes entitats bancàries, pel que fa al tema dels pisos. Un dels més farragosos, ha dit, és la Sareb, l'anomenat banc dolent.

La llei 14/15 contra la pobresa energètica i l'emergència habitacional obliga a les entitats financeres a oferir una solució en forma de lloguer social a les persones desnonades i a notificar-ho al consistori. Aquesta llei està suspesa en algun dels seus punts pel Tribunal Constitucional a instàncies del Govern