El procés independentista trenca CCSA

Punt i final a l'únic partit localista que hi havia al municipi. L'executiva de Compromís per Calonge i Sant Antoni ha decidit dissoldre el partit per desavinences amb el seu únic regidor, David Llensa a qui li han demanat que abandoni el Govern Municipal. El rerafons, segons el propi regidor, el procés independentista que ha trencat la formació.

This text will be replaced

La precipitació de la fi del partit és rocambolesca. L'equip que es va presentar a les eleccions, amb David Llensa al capdavant, va acordar no posicionar-se en el debat nacional fins després de les eleccions a l'entendre que no era una qüestió prioritària per un partit localista. El propi Llensa defensava aquesta opció.

Actuació unilateral del regidor

Al Gener, per estatuts, calia convocar una assemblea en la que es parlaria, entre altres coses, d'aquesta qüestió. I a partir d'aquí hi ha posicions divergents. L'executiva del partit, liderada per Emiliano Guerrero, acusa en declaracions al PuntAvui a David Llensa d'actuar unilateralment en la qüestió independentista malgrat que s'havia decidit continuar amb la no posició en el tema.  En canvi, Llensa, defensa que aquesta reunió o no es va celebrar, o no se'l va convidar, malgrat ser-ne membre de ple dret.

A més, l'únic regidor de la formació creu que s'ha imposat el criteri del sector unionista del partit que impedeix un debat que té persones favorables en el si de la formació.

Llensa seguirà amb les sigles CCSA

Acceptant la defunció del partit com a quasi segura arriba una segona batalla per qui es queda les sigles. L'actual executiva vol que Llensa deixi d'utilitzar-les però aquest defensa que el Grup Municipal té una entitat independent i pròpia del partit, i per tant té tot el dret a seguir treballant.

David Llensa presntarà impugnacions a la decisió de l'executiva però admet que no serà gens fàcil aturar la dissolució del partit. Diu que li van entregar amb els burofaxs una carta que no ha obert i que seguirà treballant amb el grup de 4-5 persones que li donen suport fins al final de legislatura.