El programa Activa't organitza cursos d'ajudant de cambrer i de manteniment de jardins i piscines

Oferir formació i pràctiques en empreses del municipi. Amb aquests objectius ha començat a caminar el programa Activa’t, que arrenca amb l’organització de dos cursos de formació que també inclouran pràctiques en empreses. Gairebé una trentena de joves de menys de 30 anys s’han inscrit en aquests cursos, que ofereixen formació teòrica i pràctica per treballar d’ajudant de cambrer i de manteniment de jardineria i piscines. 

Aquesta formació s’adreça a joves de 16 a 30 anys que estan en situació d’atur, i té lloc a la Sala TIC del Palau Firal de Sant Antoni. Els cursos consisteixen en una formació troncal comuna amb matèries com anglès, amb 65 hores de classe, i una formació específica d’ajudant de cambrer i de manteniment de jardineria i piscines, de 60 hores cadascuna. Un cop assolits aquests coneixements els joves tindran l’oportunitat de desenvolupar-los a través de pràctiques externes en empreses.

El programa Activa’t està promogut per l’oficina Calonge – Sant Antoni Activa, amb l’objectiu de fomentar la inserció laboral dels joves de 16 a 30 anys. Es tracta d’un programa que té una durada de 4 a 6 mesos durant el qual els joves desenvolupen habilitats formatives teòrico-pràctiques especialitzades en activitats econòmiques que tenen un pes important en el municipi. En aquest cas, els primers cursos formen ajudants de cambrers per treballar en el sector de l’hostaleria, i també jardiners i persones especialitzades en manteniment de piscines, ja que el municipi disposa d’una important xarxa d’urbanitzacions amb cases amb piscina i jardí. El programa de formació es complementa amb la posada en pràctica dels coneixements adquirits a través de pràctiques en empreses adherides al programa Padrins de l’oficina Activa.