Calonge presenta un nou llibre que parla sobre la història del Collet

'La terrisseria romana del Collet Est' és el nou llibre que ha presentat l'Ajuntament de Calonge. Aquest divendres al vespre el Teatre Mundet de Sant Antoni de Calonge es va omplir de ciutadans encuriosits per tenir a les mans el llibre que parla d'una part de la història del seu poble.
 
This text will be replaced
 
La vil·la romana del Collet és una vil·la en un turó de Sant Antoni que data del segle II aC i que va ser habitada fins el segle V o l'inici del VI. Uns cent anys després de l'abandonament s'hi va crear una necròpoli a l'indret d'una terrisseria romana, just a l'est de la vil·la, el que ara es coneix com el Collet Est. El llibre, editat per investigadors de la Universitat anglesa d'Oxford plasma les excavacions que es van fer els anys 2000 i 2001 a la zona del Collet Est i on s'hi va troba la terrisseria romana.
 
La zona del Collet Est de Sant Antoni era la que donava l'activitat industrial i comercial a la vil·la. Era una casa de pagès i es dedicava al conreu de vi, un vi que s'havia d'embotellar d'alguna manera i per això van necessitar les àmfores, d'aquí va néixer la terrisseria.
 
L'acte de presentació del llibre va tenir lloc al Teatre Mundet de Sant Antoni i va comptar amb la presència dels tres autors: Josep Maria Nolla, Josep Burch i Joaquim Tremoleda, que van fer cinc cèntims del tot el que tracta el llibre al públic assistent.