La Sala Fontova de Calonge ha acollit la conferència 'Herències i capellans'

 

Calonge té un passat medieval i cada any ho recorda celebrant el Mercat Medieval, una fira on durant un cap de setmana, tot el municipi es vesteix de l'època per tornar a reviure la seva història.
 

 
Dins el marc d'aquest esdeveniment, enguany s'han celebrat diverses xerrades i exposicions de diferents temes però tots encarats a conèixer o recordar la història del municipi.
 
Aquest divendres al vespre la Sala Fontova de Calonge va acollir la conferència 'Herències i capellans' que, de la mà de l'Associació Ateneu Popular i a càrrec de l'advocat, Joan Molla, van explicar les curiositats i quina era la manera de fer testament al segle XV.
 
Ja a finals del segle XV Calonge va perdre el carrer de Barcelona i tota persona calongina que vivia fora del poble i volia fer testament no havia de desplaçar-se fins a Barcelona sinó fins a la ciutat de Girona.
 
Aquesta figura, coneguda sobretot en el món del dret, forma prat de la història del dret i també de Calonge que la fa una mica especial ja que els calongins, a diferència dels demés municipis de la comarca, primerament havien d'anar fins a Barcelona per fer el testament.
 
A la conferència també es va descobrir l'altar de Barcelona on hi ha enterrat un dels senyors feudals de la casa de Recasens de Calonge.