L'escriptor calongí Alfons Cama presenta "Amb dits de molsa"

Amb un cadàver flotant a les aigües del port de Tarragona, el calongí Alfons Cama dóna el tret de sortida al seu tercer llibre, la novel·la "Amb dits de molsa", que publica l'editorial Gregal, i que va ser presentada aquest dissabte a la Sala Fontova de Calonge. 
This text will be replaced
 
L'autor, baixempordanès de naixement, però afincat a Tarragona des de fa més de vint anys, explica la història de la Roxana, una noia que deixa tota una vida enrere al seu país natal, el Perú, buscant una oportunitat que li ve oferta per un contracte de treball enganyós. En un relat que mescla a parts iguals la intriga i les relacions sentimentals, Cama aprofita per parlar de la immigració i estableix paral·lelismes entre la Lima actual i la Barcelona dels anys seixanta. Sempre amb el punt just d'ironia, també retrata de forma crítica la societat contemporània, hereva de la crisi del 2007, l'especulació urbanística i la bombolla immobiliària. 
 
En la que és la seva tercera publicació, l'autor fa el que ha fet sempre: parlar dels llocs que coneix. Si bé aquesta vegada la ciutat de Tarragona i els seus barris perifèrics són els principals escenaris de "Amb dits de Molsa", Cama va situar les seves altres dues obres, "El camí dels cirerers" i "Un pessic a l'ànima", a Calonge i Palamós, els municipis de la seva infantesa i joventut. De fet, confessa estar preparant una nova narració que ens portaria als origens de la seva família, a Romanyà i les Gavarres. 
 
L'acte de presentació de "Amb dits de molsa" va estar organitzat pel Centre d'Estudis Calongins Colònico, presidit per l'alcalde Jordi Soler i presentat per Carme Arenes, presidenta del PEN Català, associació encarregada de promoure la literatura i defensar la llibertat d'expressió dels escriptors.