Calonge recorda el seu passat medieval amb milers de visitants

Els principals carrers i places de Calonge han viatjat aquest cap de setmana a través del temps i han reviscut l'Edat Mitjana gràcies a la dinovena edició del Mercat Medieval. A les més de cent parades de productes artesanals, que poden anar des de l'alimentació fins a la decoració, passant per la salut i l'estètica, s'hi han sumat una quarantena d'espectacles que han ajudat a visitants i curiosos a transportar-se uns quants segles enrere. 
This text will be replaced
El Mercat Medieval de Calonge s'ha estès al llarg de les vies més cèntriques de la vila i, sobretot, al castell, tant als jardins del recinte com a la plaça d'Armes. Atapeïts de parades i també de públic, amb una assistència que des de l'organització es considera un gran èxit, els carrers calongins s'han vist animats de forma constant amb espectacles itinerants que sorprenien a petits i grans, així com amb exhibicions de falconeria o amens espectacles de lluita escènica. Aquest any, per primera vegada, també s'ha comptat amb un torneig de cavalleria que ha fet trencar les llances als millors cavallers de la contrada. 
 
La oferta lúdica i cultural, sempre familiar, s'ha vist complementada amb tot tipus de jocs, tallers, malabars i espectacles infantils i també amb diverses exposicions, com la mostra "Fil per randa", per mitjà de la qual els fotògrafs locals Toni Illa i Nardo Peniza han penjat a les parets del Carrer Major i el Passatge Pere Sardó les millors instantànies que han capturat durant les darreres edicions del Mercat.
 
L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Calonge, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Centre d’Estudis Calongins Colónico, l’Arxiu Històric Municipal, l’Ateneu Popular i la Colla Gegantera de Calonge a l'hora d'organitzar aquest XIX Mercat Medieval.