Els propietaris dels pisos de l'edifici ocupat de Sant Antoni demanen contundència i que facin fora als ocupes

La comunitat de propietaris dels pisos ocupats ja fa més d'un any a Sant Antoni demanen als cossos policials i a l'Ajuntament que desallotgin les persones que han entrat en el seu bloc d'habitatges. Les actituts violentes i l'alteració dels sistemes de seguretat i els serveis de l'edifici, que asseguren han provocat els ocupes,  han fet que la convivència sigui insostenible.

This text will be replaced

Així de contundent s'ha mostrat la presidenta de la comunitat de veïns de l'edifici de Sant Antoni de Calonge que fa més d'un any que es troba ocupat per un bon nombre de persones. Després que dilluns Mossos d'Esquadra i Policia Local es personessin en aquest bloc de l'Avinguda Catalunya perquè els tècnics tallessin aigua i llum dels pisos ocupats la situació continua igual.

Els propietaris que han presentat desenes de denúncies asseguren que la situació és insostenible, descriuen que la gent que ha ocupat aquests pisos en la seva majoria és de caràcter violent i els aldarulls s'han convertit en quelcom quotidià.

Alteració dels subministraments

A aquesta manca de seguretat en el bloc d'habitatges s'hi hauria de sumar, comenten, l'alteració dels subministraments i el canvi de tots els panys, provocant que els sistemes d'emergències quedin anul·lats. Entre els ocupants hi ha també una vintena de famílies, algunes amb nens que la precarietat econòmica i laboral els hauria impedit accedir a un lloguer legal. Des de l'Ajuntament el mateix dilluns ja van atendre diverses persones d'aquest col·lectiu per intentar trobar una solució. A banda d'aquestes persones que el cas dels quals ja s'estaria estudiant des de serveis socials, també s'ha detectat que dins l'edifici hi ha un grup de persones que generen problemes de convivència.

La majoria dels propietaris són persones que utilitzaven aquests habitatges com a segona residència. Actualment són pocs, per no dir quasi cap els que continua entrant en el seu pis per por al que es poden trobar. Pel que és coneix els habitatges ocupats són propietat del BBVA