Premis als petits poetes de Calonge i Sant Antoni

Tots ells són els alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni que s'han trobat per celebrar plegats la diada de Sant Jordi. Els 800 nens i nenes de les escoles Pere Rosselló, Llevantí de Mar i La Sínia s'han traslladat al Palau Firal per assistir a l'entrega dels 35ens Premis de Poesia que organitza el Centre d'Estudis Calongins, Colonico.
Durant la jornada s'han premiat els millors treballs poètics que han sortit de cada aula i en el cas dels més petits, els murals que han elaborat amb la temàtica de Sant Jordi. Fa només un parell d'anys que les escoles es troben per celebrar en germanor la diada del llibre i de la rosa, una experiència que valoren molt positivament.
 
This text will be replaced
 
Durant la festa s'ha fet públic el nom del guanyador del premi Colónico al millor treball de recerca presentat i amb temàtica calongina. La Maria Preses del Vedruna i amb un treball sobre la pagesia de Calonge és la guanyadora dels 500 euros amb els que Colónico obsequia al guanyador. Per primera vegada s'ha estès el concurs de poesia que l'entitat organitza des de fa 35 anys amb les escoles a l'institu Puig Cargol i dues alumnes d'educació secundària han estat també premiades, Ainoa Chaves i Diana Darriba. Aquest concurs des de fa anys serveix per potenciar la creativitat dels més petits.
 
La diada de Sant Jordi es viurà aquest dissabte molt intensament a Calonge i Sant Antoni, es comptarà amb les clàssiques parades de llibres i roses però també amb propostes complementàries com un correcomerç itinerant dels Minyons de Santa Cristina o una xerrada cultural a la Capella del Carme.