Les Policies Locals de les comarques de Girona es queixen de falta de coordinació amb el servei telefònic 112

L'Associació de Policies Locals de les comarques de Girona s'ha tornat a queixar dels problemes de coordinació que, segons ells, existeix entre el servei telefònic 112 i l'actuació de les policies locals quan han de fer una actuació policial.

This text will be replaced

L'associació ha reiterat novament el seu malestar per la situació actual durant la presentació de la memòria de les policies locals de les comarques de Girona. En l'actualitat hi ha vint-i-cinc cossos de policia local a la demarcació.

D'altra banda, consideren estèril el debat polític que s'ha obert a l'entorn de l'ús de les pistoles elèctriques i ha defensat el seu ús en circumstàncies que ho requereixin. Actualment, una cinquena part de les policies locals de la demarcació disposen de pistoles elèctriques i, segons han explicat des de l'associació, s'han fet servir en casos molt puntuals.

També han anunciat que volen seguir potenciant l'atenció a les persones víctimes de la violència de gènere o la medicació per la resolució de conflictes entre privats.

L'any passat, les policies locals gironines varen atendre prop de 16.500 atestats i denúncies a l'àmbit penal, 700 més que l'any 2014 o varen fer 1.280 detencions, un centenar més que l'any 2014.