La subhasta d'art solidària de Calonge recapta 8.520

8.520€ és la quantitat que s'ha recaptat a la segona Subhasta d'Art Solidària de Calonge per lluitar contra l'Atàxia de Friedreich.
 
This text will be replaced
 
En la segona edició d'aquesta subhasta hi van participar un centenar de persones i es van posar a la venda un total de 115 obres d'art cedides gratuïtament per diversos pintors i escultors del Baix Empordà. Els fons recaptats es destinaran íntegrament a la investigació que actualment s'està duent a terme per trobar cura a l'Atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna que pateix una veïna de Calonge.
 
Calonge-Sant Antoni fa dos anys, quan va conèixer el cas d'aquesta noia, s'ha bolcat en la causa i durant l'any organitzen tot tipus d'esdeveniments per trobar una cura a la malaltia.
 
L'atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la mèdul·la espinal i del cerebel provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. La Mireia Gómez, afectada per l'atàxia i veïna de Calonge, lluita contra aquesta malaltia acompanyada de l'Ajuntament de Calonge. 
 
Abans de començar la subhasta la Mireia Gómez, la noia que pateix aquesta malaltia rara, va poder donar la gran notícia a tots els assistents que gràcies als diners aconseguits en les diferents activitats que Calonge-Sant Antoni ha organitzat per recaptar fons per la investigació de l'Atàxia de Friedreich, la Mireia ha pogut començar un tractament per frenar la seva malaltia.