Actuació policial al bloc ocupat de Sant Antoni

De bon matí diversos agents dels Mossos d'Esquadra han irromput eal bloc amb diversos pisos ocupats de Sant Antoni. Fonts policials han indicat que l'objectiu era donar cobertura i seguretat als tècnics que han desconnectat i tapiat les connexions il·legals d'aigua i llum. 
This text will be replaced
De fet, es tracta d'un pas mes en una operació que ja es va fer al mes passat, quan també es va procedir a tallar la llum i l'aigua de diversos pisos. Aquest cop, segons els ocupants, l'actuació ha estat més contundent amb el tapiatge de les connexions i la retirada de diversos elements que les feien possibles. 
 
Aquest edifici de l'Avinguda Catalunya té des de fa més d'un any diversos pisos ocupats i ha estat un focus de tensió al municipi perquè s'hi ha detectat venda de droga. De fet, el mes de gener de l'any passat s'hi va detectar una trama de lloguer il·legal de pisos. 
 
L'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni va oferir els serveis socials als ocupants perquè els constava que hi havia diverses persones en emergència habitacional. Al llarg d'aquests mesos s'ha estat analitzant qui té necessitat d'una vivenda social. Algunes d'aquestes persones haurien acceptat la solució municipal, però d'altres no. 
 
Fonts dels Mossos d'Esquadra han indicat que s'ha detectat un negoci de lloguers il·legals de pisos ocupats. Una trama organitzada que estaria oferint vivenda a preus de 300 euros, alguns d'ells xalets amb piscina a Santa Cristina i s'han mostrat preocupades per l'efecte crida que això està generant. 
 
Aquestes mateixes fonts han apuntat que han rebut nombroses queixes de veïns per problemes de seguretat a l'edifici i que en l'inspecció ocular del mateix han detectat nombroses connexions casolanes i portes de seguretat tancades que podrien posar en risc la seguretat dels veïns. L'actuació policial s'ha fet independentment del procediment judicial obert contra els ocupants per desnonar-los.