El ple de Calonge escull nou Síndic i bateja el pavelló amb el nom d'Adel Mechaal

Joan Maria Garcia va ser nomenat ahir al vespre nou Síndic de Calonge i Sant Antoni. El ple va votar sense cap vot en contra una figura que haurà de vetllar pels drets dels ciutadans davant l'administració.

Garcia va ser escollit pel seu tarannà dialogant i el seu compromís cívic. Vinculat a ERC i al món associatiu local se'n destaca la seva manca de sectarisme i la seva sensibilitat social.

El nou Síndic és ben vist per tots els partits, però les formes del seu nomenament van aixecar les crítiques d'ERC i Avancem que creuen que el batlle Jordi Soler ha actuat personalistament sense consultar res amb l'oposició.

En el mateix ple, es va aprovar que el pavelló de Calonge-Sant Antoni porti el nom d'Adel Mechaal. L'atleta és funcionari de la corporació i recenment s'ha classificat pels Jocs Olímpics de Rio. Campió de Catalunya i d'Espanya la seva carrera ha transcorregut entre Palamós i Calonge.El ple valora la seva faceta esportiva però també l'exemple d'esforç, superació i bona persona que pot ser pels joves del poble.

Figura de Mechaal a banda, ERC i Avancem van coincidir que no és el moment de dedicar-li un pavelló perquè encara té una llarga carrera per endavant. Els socialistes sobiranistes van apuntar, a més, que l'esportista no està empadronat a Calonge i els republicans que hi ha altres esportistes al poble amb la carrera acabada que potser també mereixerien un reconeixement.