La producció de vi serà menys abundant però de més qualitat

La verema ja està en ple rendiment al Baix Empordà. El celler Clos d'Agon de Calonge és un dels diversos cellers de la comarca que aquest principi de setembre han iniciat la verema.
This text will be replaced
El celler calongí calcula que en les tres setmanes que preveu que s'allargarà la recol·lecta del raïm recollirà uns 11.000 kg de la varietat blanca i uns 65.000 de negre. La campanya d'aquest any s'escursarà un xic més que la de l'any passat, una verema curta però molt intensa que tot indica que donarà menys quantitat d'ampolles però que per contra serà un vi amb molt bon equilibri, amb un raïm molt sa però més petit que produirà un most amb un grau alcohòlic més alt.
 
Durant aquesta primera setmana s'ha començat per la varietat dels Marsanne, seguit dels Syrah que són els que s'estan recollint en aquests moments. Pel que fa als negres, es van controlant els ceps d'aquesta varietat per determinar en quin moment de maduració es troba el raïm i decidir quin serà el moment òptim per agafar-lo.
 
La primera varietat que es va collir ja s'ha processat i en aquests moments ja es troba en els dipòsits en fase de fermentació. Per tastar el vi que sortirà de la verema 2016 ens haurem d'esperar al maig de l'any que ve.