Comença el curs i Sant Antoni estrena escola nova

Desenes de nens i nenes han travessat la porta que les transforma de fills i filles en alumnat dels seus respectius centres educatius. Amb alleujament, després d'unes llargues vacances d'estiu, els pares i mares, han assaborit el retorn a la rutina i també algun avi o àvia pot començar les seves particulars vacances.

This text will be replaced

El curs ha començat a la comarca amb normalitat i amb les habituals aglomeracions davant dels centres educatius. Dia de retrobaments i de tornar a posar en pràctica l'ordre que potser s'ha perdut durant l'estiu.  Per sort, per elles, sempre queda l'oasi del pati.

Més alumnes, més professors

Les Comarques Gironines inicien el curs amb 120.583 alumnes, un a xifra pràcticament igual a la de l'any passat. Hi haurà 8.361 docents, 51   més que l'any passat, el que ha permès rebaixar un xic les ràtios d'alumne per classe.

El curs comença amb 314 mòduls prefabricats repartits en 107 centres. Qui ha dit adéu als barracons és l'Escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge que aquest dilluns estrenava curs i aules. Després d'anys de reivindicacions i una inversió de 4 milions d'euros l'expectació era més que lògica.

L'únic centre educatiu nou de les Comarques Gironines

Aquesta escola és la única que s'estrena a les Comarques Gironines, un rara avis en els darrers anys marcats per les retallades i l'austeritat. No és d'estranyar doncs, que abans de començar les classes la directora del Centre donés la benvinguda a l'alumnat advertint als alumnes que havien de cuidar la que ha de ser la seva casa i la d'altres generacions de Sant Antoniencs durant les propers anys.