Èxit de la protesta dels escolars calongins per reclamar l'horari compactat

Prop del 90% dels 850 alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni no van anar a classe aquest dilluns a la tarda per protestar per la negativa d'Ensenyament a atorgar-los la jornada compactada
This text will be replaced
Només 38 alumnes de l'Escola Roselló, 7 de la Llevantí de Mar i 20 de la Sínia van anar a l'escola. Unes xifres que avalen la voluntat dels pares i mares calongins de demanar la jornada intensiva pels seus fills, tal com ja fan escoles de municipis veïns com Castell-Platja d'Aro, Vall-Llobrega o Esclenyà.
 
Les AMPES de les 3 escoles consideren que compleixen tots els requisits per reclamar la jornada compactada i demanen per tant veure els paràmetres i resultats de les proves pilot, una informació que afirmen que el departament d'Ensenyament no els facilita. És més, asseguren que intentar negociar ha estat fins ara picar sobre ferro fred i amenacen per tant amb més mobilitzacions. 
 
D'entre les possibles protestes podrien haver-hi més absències a les aules, manifestacions, esdeveniments populars i festius o la creació d'una plataforma online de denuncia del cas.