Reparcel·lació polèmica

La reparcel·lació de la urbanització Mas Pere de Calonge ha tornat a encendre el plenari municipal. Des de l'oposició el grup AVANCEM MES ha preguntat una vegada més sobre l'aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació amb el que s'hi treballa des de fa anys.
This text will be replaced
 
El govern ha explicat que s'han presentat 3 denúncies i hi ha l'amenaça d'una quarta contra els polítics i tècnics que estan vinculats amb aquest projecte. Des del govern van demanar a la portaveu del grup AVANCEM MES que tingui clar del costat de qui està. L'Ajuntament s'indigna amb la situació perquè diuen que un grup d'una quinzena de veïns que no volen comprometre's amb el projecte de reparcel·lació estan obstaculitzant amb querelles el projecte, mentre l'ajuntament va superant legalment tots els entrebancs que els hi posen.
 
En el mateix plenari i per part d'Esquerra Republicana es va reclamar al govern que busqui una solució al problema de les vivendes ocupades. Actualment hi ha contabilitzats uns 90 pisos ocupats al municipi i des d'Esquerra demanen que s'ampetitzi amb els veïns i si cal protestar o demanar un canvi de legislatura que es faci en bloc.
 
Des d'ERC van preguntar qui pagava els costos de comunitat i d'IBI d'aquestes vivendes i des del govern se'ls va explicar que és el propietari, l'entitat bancària en la majoria dels casos, l'encarregada de pagar-ho. Actualment els bancs són propietaris d'entre 130 i 140 habitatges a Calonge i Sant Antoni.
 
En el mateix ple es va aprovar una moció per a col·laborar amb la reforma horària a Catalunya i el primer pas que es fa des de l'ajuntament és programar els plenaris municipals una hora abans. A partir d'ara se celebraran a les 7.