Els calongins aprenen com funciona la Viquipèdia

Ensenyar les claus per col·laborar en els continguts de la Viquipèdia. Aquest és l’objectiu principal de les activitats organitzades per la Biblioteca Pere Caner de Calonge que s'han fet aquesta setmana entre la gent gran del municipi i els estudiants de secundària.
This text will be replaced
 
Frank Compernolle és un ciutadà belga entusiasta de la Viquipèdia i on hi col·labora amb assiduïtat. Aquest viquipedista ha estat l'encarregat de fer les jornades de formació sobre la Viquipèdia a Calonge ja que se n’ha convertit en un expert. Dimarts va preguntar a la gent gran que participava a la primera xerrada informativa qui havia utilitzat la viquipèdia  i només una persona va alçar la mà. En el cas dels estudiants de secundària que han participat a la darrera xerrada tots l'havien utilitzat en alguna ocasió.
 
Aquestes activitats es complementen amb l’exposició Wikiars, contribució de les escoles d’art i disseny a la Viquipèdia, que estÀ instal·lada a la Biblioteca Pere Caner de Calonge fins l’11 de novembre. Aquesta exposició presenta les imatges creades per estudiants de les escoles catalanes que participen a Wikiars, i explica també què és la Wikimedia Commons i en què consisteix aquesta iniciativa que involucra les escoles en els objectius de coneixement lliure.