Verges celebra La Sopa

Més de 2.500 persones han menjat aquest dimarts d'aquests 24 perols que han fumejat durant hores a la plaça de Verges. Un any més s'ha celebrat la tradicional Sopa de Verges una festa gastronòmica, festiva i cultural que tanca les festes de Carnaval amb un àpat popular.
Dins d'aquests perols hi ha segí, ceba, grana tipus fesol, mongeta i cigró, carn de vedella, porc xai, pollastre i gallina i per espessir la sopa arròs i fideus. Una recepta tradicional i cuita a l'antiga amb perols i llenya que l'associació La Sopa de Verges conserva i traspassa de generació en generació.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Kim Cama, president Associació La Sopa de Verges
 
Els orígens de la sopa de Verges es remunten a l'època medieval quan els senyors feudals buidaven el rebost i atipaven als treballadors preparant-los per l'abstinència de la quaresma. Una altra història és el de la sopa de pedres, els que menys tenien aportaven el que podien i de tot se'n feia una barreja. Precisament a Verges encara van a fer la passada per les cases acompanyats dels gegants vergelitans, en Perol i la Sopa, perquè els veïns donguin els ingredients de la sopa, o hi col·laborin amb diners.
 
Un dels pocs canvis que ha patit al llarg dels anys la Sopa de Verges es troba en la recepta i és que des de l'entitat que la conserva i la cou cada any s'ha optat perfer-la menys grassa i per tant més lleugera.