La Costa Brava es prepara per enterrar els seus reis carnestoltes

Aquest dimecres és dimecres de cendra. Una jornada negra en què els grans carnavals de la Costa Brava abaixen persianes matant i enterrant els reis carnestoltes. 
This text will be replaced
Palamós treurà tota la comitiva fúnebre al carrer a partir de les 6 de la tarda, en què es signarà la sentència i la mort de la Reina Montserrat Cavallera a la plaça dels Arbres. Posteriorment, es farà la processió de dol presidida per la Reina Queen Meri pels principals carrers del centre de la vila per arribar, a dos quarts de 8 del vespre, a la placeta del Testament, on es procedirà a llegir el testament de la Reina Carnestoltes a càrrec del Notari Municipal del carnaval, acompanyat de jutges, preveres i diaques. 
 
L'activitat es clourà a la plaça Catalunya amb la tradicional sardinada popular. 
 
Sant Feliu de Guíxols també enterrarà la sardina amb la mort del Rei Tutanka-mon de la colla Els Kintus. En una processó que començarà al carrer Indústria, s'emprendrà un seguici mortuori fins a la plaça Salvador Espriu, on tindrà lloc la sardinada popular al voltant de les 8 del vespre. 
 
Platja d'Aro per la seva banda dirà adéu al regnat d'Els Descarrilats tot passejant l'ataud del Rei Ocellot que mana quan pot pels principals carrers de la vila i amb l'acompanyament d'una llarga comitiva de dol que encapçalaran la Iaia Reina de la Canalla, la Princesa que Vola i Balla i el Príncep Tocat de l'Ala. L'acte, que començarà a dos quarts de 8, clourà amb la crema de les despulles del rei i la tradicional sardinada. 
 
Tot plegat, per dir adéu a un carnaval que es va iniciar el passat 18 de febrer amb els tradicionals sopars de colles.