Adéu al carnaval de Platja d'Aro

Pols som i en pols ens convertirem. El Rei Ocellot que mana quan pot ja cria malves i aquest Dimecres de Cendra el poble de Platja d'Aro va plorar la seva mort tot acomiadant el carnaval 2017 i amb ell, el regnat  dels Descarrillats. 
This text will be replaced
Intervé: Iaia Reina de la Canalla
 
Amb solemnitat, plors i peces de dol, centenars de persones van acompanyar el taüt del rei fins a la foguera en una cercavila fúnebre amb autoritats locals, membres de les colles de carnaval i ex carnestoltes que va recorrer alguns dels carrers principals del municipi.  
 
El Centre Cívic Vicenç Bou va ser el lloc escollit aquest any per celebrar-hi l'enterrament de la sardina. La Iaia Reina de la Canalla, la Princesa que Vola i Balla i el Príncep Tocat de l'Ala van acomiadar afligits el seu rei al costat de les seves despulles tot recordant un carnaval en què tot el poble de Platja d'Aro s'ha abocat per convertir en una gran festa. 
 
Com el propi nom indica, l'enterrament del carnestoltes va acabar amb la sardinada popular. Un acte de germanor en què les colles es reuneixen per darrera vegada aquest carnaval i acomiaden la seva festa major d'hivern fins l'any vinent. 
 
Tal com marca la tradició, amb l'enterrament de la sardina es tanca l'època de disbauxa i es dóna el tret de sortida al temps de quaresma, sinònim d'abstinència i penitència. El fet d'enterrar la sardina tenia originalment connotacions carnals, perquè antigament era el darrer dia en què es permetien pràctiques sexuals abans d'entrar a l'època d'abstinència religiosa.