Nova càtedra de la UDG d'Educació en Autisme

S'ha creat a Castell-Platja d'Aro la Càtedra d'Educació en Autisme, una iniciativa de la Universitat de Girona, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i l'associació Viu Autisme. 
This text will be replaced
 
Aquest dimecres s'ha signat el conveni de creació de la càtedra, un acte formal que s'ha aprofitat per fer la presentació de la càtedra. Amb la sala d'actes plena de gom a gom entre familiars i amics de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista, polítics, degans de les facultats de la universitat, mestres i metges, s'ha presentat la 32a càtedra de la UdG i la primera a Catalunya sobre autisme.
 
L'objectiu de la Càtedra és promoure l'estudi i la recerca en aquest àmbit i crear un espai de debat i reflexió entre professionals. 
Com a ponents de l'acte també hi eren el pediatre i professor a la Universitat de Girona Pere Plaja, la mestre i psicòloga de l'EAP Carme Hortal, el secretari general i vicerector de relacions iberoamericanes de la UdG Jordi Ferrer, la presidenta de Viu Autisme Sara García i l'alcalde de Castell-Platja d'Aro Joan Giraut.
 
Tots han coincidit en que queda molta feina per fer per dignificar la vida de les persones amb Trastorn de l'Especte Autista i els seus familiars. Que l'escola inclusiva sigui una realitat o dit en altres paraules aconseguir que l'ensenyament estigui preparat per acollir-los a les aules de les escoles catalanes i que aquests se sentin integrats és el principal repte de la càtedra que s'acaba de crear, que el gener presentarà el seu programa d'activitats i que el mes de febrer començarà a donar fruits. La professora de la Universitat de Girona Montserrat Vilà serà la directora de la nova Càtedra.