La Policia Local de Castell-Platja d'Aro enxampa un fals inspector de gas i alerta que aquest tipus d'estafa són habituals

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro alerta contra els falsos inspectors de gas i llum ja que té constància de diversos casos. El darrer, detectat en un control rutinari de trànsit.

Els agents van aturar un vehicle amb un conductor que no portava la documentació a sobre. Per això se'l van endur fins a la comissaria i allà van descobrir que es dedicava a fer inspeccions falses de subministraments. Dins del cotxe hi van trobar factures de les víctimes i els diners en metàl·lic que els havia cobrat. També van esbrinar que venia de Mataró.

L'individu va passar a disposició de la Policia Nacional Espanyola, atés que en la seva identificació es va detectar que es trobava en situació irregular al país. Se li aplicarà la llei d'estrangeria, i se li  cursarà una ordre d'expulsió.

Els tècnics oficials mai demanen dades bancàries ni diners en metàl·lic

Fonts policials han explicat que el modus operandi d'aquests individus és visitar habitatges, sobretot on hi viu gent gran, fent-se passar per insepctors. Sense cap tipus d'identificació oficial i amb documents falsificats accedeixen a les vivendes i fan veure que revisen les instal·lacions, per posteriorment cobrar uns diners determinats, sota amenaça de tallar la llum.

Per prevenir aquest tipus de crims, els Mossos d'Esquadra recorden que les inspeccions de calderes i altres elements són obligatòries cada cinc anys i que les fa personal degudament acreditat. Aquests tècnics mai demanen ni factures, ni diners en efectiu ni tampoc les dades bancàries del client, atès que la companyia subministradora té tots els pagaments domiciliats i per tant ja té les dades.

Recomanen parlar amb les persones grans

Des de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro es recomana que els veïns i veïnes del municipi parlin amb els seus familiars més grans, els expliquin la situació i vigilin que no són víctimes d'una estafa.