El veïnat de Castell-Platja d'Aro tindrà assessorament gratuït en matèria de clàusules sòl

Les clàusules terra són clàusules contractuals que establien un mínim a pagar en les quotes de la hipoteca encara que les interessos ordinaris acordants amb l'entitat bancària baixessin arribant per sota d'aquest mínim.  El Tribunal de Justicia de la Unió Europea les va declarar nul·les i abusives l'any passat i va obligar a les entitats bancàries a retornar als clients no tan sols els imports cobrats il·legalment sinó també els diners que va costar la formalització de la hipoteca. 
 
 
This text will be replaced
 
Intervenen: Fernando Vilaroya, representant assessories júridiques Castell-Platja d'Aro; Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d'Aro; Lluís Pujol, regidor de patrimoni
 
El conveni estableix que totes aquelles persones empadronades a Castell-Platja d'Aro o les que hi tinguin una propietat podran tenir una primera visita gratuïta a les assessories del municipi. Tant aquelles que tinguin un pacte amb el banc com aquelles que vulguin explorar les possibilitats d'èxit d'una hipotètica demanda en contra.  Així, abans d'iniciar qualsevol tràmit judicial, es podrà tenir tota la informació. 

Un servei votat al ple per unanimitat a proposta d'ICV

El servei va ser una demanda del ple municipal, votat per unanimitat, a proposta d'ICV. Com que el consistori no el pot proveïr amb personal propi s'ha buscat l'acord amb el sector privat del municipi. Per accedir-hi caldrà anar primer a l'Ajuntament i aquest adreçarà a alguna de les notaries del poble. 
 
L'Ajuntament ara publicitarà aquest servei per tal que aquelles persones que hi estan interessades puguin acollir-se. 

Clàusules declarades il·legals per la UE

Les clàusules terra són clàusules contractualsq ue establien un mínim a pagar en les quotes de la hipoteca encara que les interessos ordinaris acordants amb l'entitat bancària baixessin arribant per sota d'aquest mínim.  El Tribunal de Justicia de la Unió Europea les va declarar nul·les i abusives l'any passat i va obligar a les entitats bancàries a retornar als clients no tan sols els imports cobrats il·legalment sinó també els diners que va costar la formalització de la hipoteca.