Castell-Platja d'Aro posa les eines per frenar a l'assetjament escolar

El diàleg és imprescindible per combatre l'assetjament escolar. Aquesta és una de les moltes reflexions per prevenir-lo que ha llençat el psicopedagog Daniel Gabarró durant la seva conferència a Platja d'Aro.
 
INTERVÉ: Daniel Gabarró, psicopedagog i Mònica Ríos, regidora de dinamització comunitària Gabarró que ha ofert tres sessions de la xerrada 'Escoles Segures' a la que han assistit més de 200 persones deixa clar que l'assetjament no és res nou, de fet, exposa que la violència existeix igual que dècades enrere però amb l'avantatge que la societat ara ha decidit acabar amb aquest problema que trobem a les aules.
 
 
El primer pas per aconseguir aquesta fita seria no educar els infants en el silenci, si no tot el contrari deixant-los clar que els secrets no són bons aliats i que cal parlar del que ens preocupa i el que pot afectar a una tercera persona.
 
Per Daniel Gabarró si tenim clar que el silenci permet la violència haurem fet un pas de gegant per fer que les escoles siguin espais segurs pels seus alumnes i un punt de partida pel diàleg.
 
Aquesta triple xerrada adreçada a les famílies i a totes aquelles persones que estan en contacte amb els infants és una eina més que l'Ajuntament ha posat a l'abast dels ciutadans en el marc del protocol contra l'assetjament escolar que s'està implantant al municipi. Castell-Platja d'Aro no s'escapa de patir assetjament a les aules però la detecció dels casos cada vegada és major el que fa pensar que es va pel bon camí.
 
En el marc del desplegament del protocol contra l'assetjament escolar l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro continuarà amb la formació als professionals. Després d'oferir cursos als mestres d'educació infantil i primària, ara aquesta formació s'ampliarà als de secundària.