Platja d'Aro aprofundeix en la crisi dels refugiats

Platja d'Aro ha celebrat la primera conferència per un poble inclusiu i divers que organitza l'ajuntament. Els convidats han estat dos voluntaris de l'EREC,
una ONG que envia personal d'emergències, sobretot infermeres i bombers, on hi ha conflictes. També hi ha participat un dels membres de Girona Acull per explicar la seva experiència personal.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Pilar Ferrero, regidora d'Igualtat de Castell-Platja d'Aro
 
Aquesta xerrada s'ha centrat en l'es vivències d'unes persones que han trepitjat els camps de refugiats. Una visió molt personal que ha apropat als assistents algunes de tantes històries dramàtiques que viuen a diari els exiliats sirians.
 
El cicle de conferències segueix el 25 d'abril amb una conferència del psicòleg i escriptor Saïd El Kadoui especialitzat en salut mental i migració. També hi participarà el pastisser sirià Ahmad Basal qui ha refet a Girona la seva vida obrint-hi negoci. El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat Oriol Amorós tancarà aquest cicle que s'ha organitzat per demostrar que el municipi està implicat amb la causa. De fet, des de fa 3 anys destinen anualment una partida de 20 mil euros a entitats com les que han participat a la primera conferència.
 
A l'acte hi han assistit una trentena de persones, entre elles immigrants que un dia van decidir iniciar una croada que els va guiar fins a una nova vida.