1r Torneig d'Escacs "Pares i fills" per reclamar que la Carolina torni a casa

En Carlos Salgado és el pare de la Carolina i fa sis mesos que no la veu. La seva exparella i mare de la nena se la va emportar a Rússia i ara ell reclama suport a les institucions per poder tornar a estar amb ella. Amb la intenció de visibilitzar aquesta causa però també d'unir lligams entre les figures dels pares i els fills aquest cap de setmana es va celebrar a Platja d'Aro el primer torneig d'escacs "Pares i Fills".
 
Intervé: Carlos Salgado, pare de la Carolina
 
El Club d'Escacs Platja d'Aro i l'Escola d'Escacs Costa Brava, de la que en Carlos n'és membre, van col·laborar amb la causa "Carolina, volem que tornis a casa!" amb la creació d'aquesta competició solidària que tenia com a requisit que els equips estiguessin formats per pares i fills o avis i néts. De fons el cas de la Carolina, en el que el pare ja té reconeguda per part dels tribunals la pàtria potestat però reclama que l'estat espanyol doni més suport i pressioni a Rússia. 
 
La problemàtica de la Carolina és molt més habitual del que es coneix i els progenitors afectats lamenten que en la majoria de casos hi havia moltes denúncies prèvies que advertien del risc de sostracció de la criatura i que la justícia no treballi en tasques de prevenció.
 
Mentrestant, en Carlos segueix amb l'esperança de veure la Carolina com més aviat millor. Aquest cap de setmana va competir al torneig "Pares i fills" acompanyat de la foto i el peluix de la nena i amb la il·lusió de que ella hi sigui l'any que ve.